El Terrassevarmer

Har du hørt om en el terrassevarmer, men er du ikke helt sikker på, hvad det er? Eller hvad det er, der kendetegner den? På siden her forsøger vi at gøre dig klogere på, hvad en elektrisk terrassevarmer er, så du forhåbentligt bliver mere afklaret omkring, hvorvidt du skal have sådan en derhjemme på terrassen eller ej.

Hvad er en el terrassevarmer?

En elektrisk terrassevarmer er en af de mest populære terrassevarmere. Og hvorfor er den så det? Jo, det er den, fordi den gennem de sidste år er blevet meget mere effektiv end tidligere takket være moderne teknologi. Derudover er der også blevet udviklet mere på modellerne inden for elektriske terrassevarmere, som betyder, at den kan placeres meget mere effektivt og ser meget flottere ud designmæssigt end tidligere.

Du kan derfor få en el terrassevarmer til at hænge på parasollen, som en lampe midt over bordet eller til at hænge på væggen. Mulighederne er derfor blevet mange og flere, hvilket har fået danskerne til at ty til at bruge denne type terrassevarmer.

 

Er en el terrassevarmer også infrarød?

Hvis du føler dig lidt forvirret over forskellen på en el terrassevarmer og en infrarød terrassevarmer, er det fuldt forståeligt. For de kommer ud på samme og så alligevel ikke. Grunden til at en infrarød terrassevarmer også kaldes for en elektrisk terrassevarmer og omvendt bunder i, at de begge er elektriske.

Det der adskiller dem fra hinanden er, at en elektrisk terrassevarmer også kan være halogen. Det kan være ret forvirrende – så hvis du er det, kan vi godt forstå, du er det.

En elektrisk terrassevarmer, der er halogen, bruger en halogenpære. Fordi den gør det, bruger den også noget af energien på at lyse. Meget af lyset bliver dog filtreret fra i lampen, så den lyser med det klassiske orangefarvede lys.

Modsat en elektrisk terrassevarmer med infrarød opvarmer den også den luft, som den rammer. Den er derfor ikke lige så varmeeffektiv.

Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad en elektrisk terrassevarmer med halogen er, kan du læse mere om det her.

 

Hvordan fungerer en elektrisk terrassevarmer?

En elektrisk varmestråler fungerer ved, at den med hjælp fra teknologi spreder varme ud på terrassen, som du og din familie eller gæster kan nyde godt af på en skøn sommeraften. Som nævnt før er der to typer terrassevarmere inden for el terrassevarmer.

Infrarød

En el terrassevarmer med infrarød kaldes også for kortbølge-terrassevarmer, da de kortbølgede, infrarøde stråler sendes ud fra lampen og varmer de genstande eller personer op, som rammes af strålerne. Man kan sige, at det fungerer på samme måde som solens UV-stråler, der også opvarmer det, de rammer og ikke luften. Varmen bliver derfor ikke blæst væk af vinden.

Halogen

En halogen el terrassevarmer fungerer næsten på samme måde. Og dog. For den bruger faktisk op til dobbelt så mange watt som den infrarøde, da den også bruger næsten 40% af energien på at lyse. Selvom den ikke er særlig energivenlig, bliver den dog hurtigt varm.

 

Hvad er fordelen ved en elektrisk varmestråler?

Der er ret mange fordele forbundet med en elektrisk varmestråler, hvilket også er grunden til, at den er så populært et valg blandt danskerne, når de skal gøre det muligt at forlænge tiden på terrassen om sommeren.

En af de helt store fordele ved den er, at den er ret billig at anskaffe. Der findes et hav af forskellige modeller og mærker, som alle kæmper om at få lov til at blive dit foretrukne valg til terrassen. Deraf den billige pris.

Når det så er sagt, kan du selvfølgelig også få en dyrere terrassevarmer med el såsom Heatscope®, hvor fokus ikke er på at være billig, men på at levere et produkt i høj kvalitet både hvad angår varmeeffektivitet og design.

En anden fordel er klart, at den er ret billig i drift. 

Med det menes, at den faktisk kun bruger for 2-4 kroner strøm i timen. Det er derfor en ret billig måde at holde varmen ude på terrassen på og gør det også klart langt mere attraktivt at gøre det, da pengene ikke forsvinder ud af lommen på dig, så snart du tænder for den. Det er også værd at tage med.

En tredje fordel er at en elektrisk varmestråler også kan være meget varmeeffektiv. Når vi siger ”kan”, er det fordi, det kommer an på, hvilken teknologi den benytter. For vælger du en elektrisk varmestråler med infrarød, får du en meget varmeeffektiv terrassevarmer, da strålerne kun opvarmer det, de rammer.

Vælger du i stedet en elektrisk terrassevarmer med halogen, opvarmer den også luften omkring dig, hvilket fører til et større varmetab og en mindre varmeeffektivitet. Så vælger du en elektrisk terrassevarmer med infrarød, er det en fordel for din pengepung.

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvad en el terrassevarmer er, og at du sidder tilbage med færre spørgsmål, end da du gik i gang med at læse teksten her.

 

TERRASSEVARMER ARTIKLER

[INSERT_ELEMENTOR id="262"]