Infrarød terrassevarmer

Infrarød terrassevarmer vinder mere og mere ind på markedet, efterhånden som danskerne hører om de mange fordele, der er forbundet med sådan en terrassevarmer. Er du også en af dem, der overvejer, om en ir terrassevarmer er det, du skal have monteret ude på din terrasse eller i din udestue? Så læs med videre, hvor vi forsøger at gøre dig klogere på, hvad det er og hvilke fordele, der er forbundet med denne type terrassevarmer.

Hvad er en infrarød terrassevarmer?

En infrarød terrassevarmer ligner i dens design og udformning en almindelig lampe. Den kaldes også for en kortbølge-terrassevarmer, da den netop varmer dig og dine gæster på terrassen op med kortbølgede, infrarøde varmestråler. En ir terrassevarmer kan både være fritstående, ligesom den kan hænge i tagudhæng, på lofter og på vægge. Lyset, der kommer fra den, er som navnet indikerer det, rødt. Den kaldes også af mange for en elektrisk terrassevarmer, da den kører på el. Her må den bare ikke forveksles med en elektrisk terrassevarmer med halogen, da det er noget helt andet end infrarød. Så er du også opmærksom på det!

Hvad er en infrarød terrassevarmer?

En infrarød terrassevarmer ligner i dens design og udformning en almindelig lampe. Den kaldes også for en kortbølge-terrassevarmer, da den netop varmer dig og dine gæster på terrassen op med kortbølgede, infrarøde varmestråler.

En ir terrassevarmer kan både være fritstående, ligesom den kan hænge i tagudhæng, på lofter og på vægge. Lyset, der kommer fra den, er som navnet indikerer det, rødt. Den kaldes også af mange for en elektrisk terrassevarmer, da den kører på el. Her må den bare ikke forveksles med en elektrisk terrassevarmer med halogen, da det er noget helt andet end infrarød. Så er du også opmærksom på det!

Hvordan fungerer en infrarød terrassevarmer?

En infrarød terrassevarmer er ret smart. Den fungerer nemlig ved, at den sender infrarøde stråler ud, som varmer personer eller ting op, som de rammer. Det betyder derfor, at denne type terrassevarmer ikke bruger energi på varme luften op, hvilket både gør den miljøvenlig og energibesparende til stor fordel for dig.

Varmestrålerne kan sammenlignes med UV-strålerne fra solen, som også kun varmer de ting op, som de rammer. Varmen er lidt den samme, da varmen fra en ir terrassevarmer er behagelig og omfavnende. Nøjagtigt som solens stråler er det.

Hvad er fordelene ved en terrassevarmer med infrarød?

Fordelene ved en infrarød terrassevarmer er faktisk ret mange – så mange, at du med al sandsynlighed er overbevist om, at denne type terrassevarmer er den rette for dig, når du har læst fordelene igennem. Fordele er:

  • Den er billig i drift. Mange infrarøde terrassevarmere bruger faktisk ikke mere end et par kroner i timen, når de er tændt. Det er en ret stor besparelse, når man sammenligner med terrassevarmere med gas eller halogen, som er noget dyrere i drift. Vil du derfor gerne have en økonomisk terrassevarmer, er denne det bedste bud.

  • Den er miljøvenlig. En ir terrassevarmer varmer som sagt ikke luften op omkring dig, ligesom den heller ikke bruger en masse energi på at lyse. Størstedelen af energien bliver brugt på at varme med varmestråler, hvilket gør den til et miljørigtigt valg.

  • Den larmer ikke. En rigtig stor fordel ved en infrarød terrassevarmer er, at den ikke larmer. Hverken når du tænder den, eller når den er i brug. Det er at foretrække på aftener, hvor du bare gerne vil nyde stjernerne og dit eget selskab.

  • Den lugter ikke. En fantastisk fordel er, at den modsat terrassevarmer med gas ikke lugter i brug. Den kører på el og infrarød, hvorfor du er fri for lugt, når du nyder en god bøf og et koldt glas hvidvin. Det er da skønt!

  • Den har et behageligt lys. Mange andre terrassevarmere kan godt have tendens til at have et hårdt lys, da meget af energien netop bliver brugt på dette. Men sådan er det ikke med en ir terrassevarmer, hvor lyset er mere orangerødt end orangegult og derfor ikke har et ubehageligt skær. Det er dejligt, når du bare gerne vil have en hyggelig stund på terrassen i stearinlysets skær.

  • Den varmer hurtigt. Når du investerer i en terrassevarmer, forventer du naturligvis også, at den kan varme dig op rimelig hurtigt. Det kan du også sagtens tillade dig at forvente af en ir terrassevarmer, da den på få sekunder er klar og varmer dig op med sine infrarøde stråler. Du når hverken at tænke, at du er nødt til at hente både jakke og tæppe, da terrassevarmeren har varmet dig op inden da.

  • Den kan bruges indenfor. Hvis du har en udestue eller et orangeri, kan du sagtens bruge den i disse områder også. Den er hverken brandfarlig eller udleder kulilte som en terrassevarmer på gas. Når vejret derfor bliver for dårligt til at sidde ude, kan du med fordel rykke den ind i udestuen for at lave kreative sysler eller læse en bog. Så er det næsten som at være udenfor!

Som du kan se, er der pænt mange fordele forbundet med en infrarød terrassevarmer, som også er en type, der vinder mere og mere frem. Der er ikke mange ting, der taler imod at investere i en, da den har så mange fordele, at det kan være svært at tro på. Vi håber derfor, at du med teksten her er blevet mere klar omkring, hvorvidt du skal investere i en infrarød terrassevarmer eller ej. Varme og hyggelig stemning kan du i hvert fald sagtens forvente dig af den.

TERRASSEVARMER ARTIKLER

[INSERT_ELEMENTOR id="262"]