Terrassevarmer Guide

Vil du gerne have en terrassevarmer, men synes du, det er lidt forvirrende med alle de typer, der findes? Og kunne du godt tænke dig at blive lidt mere afklaret omkring, hvilke egenskaber, der kendetegner de forskellige terrassevarmertyper? Så er du heldigvis landet på den rette side. For her uddyber vi nærmere omkring de forskellige terrassevarmere, sådan så du nemt og hurtigt kan blive afklaret med, hvilken terrassevarmer, du skal have med dig hjem på din terrasse.

Infrarød terrassevarmer

En infrarød terrassevarmer er en kortbølget varmelampe, som udsender infrarøde varmestråler. For at uddybe det, så fungerer de ligesom solens UV-stråler. De opvarmer derfor kun det, de rammer og dermed ikke luften. Fornemmelsen er den samme, som når solen kigger frem fra en sky på himlen. Den eneste forskel er, at infrarøde stråler ikke har nogen skadelig ultraviolet stråling. De er helt harmløse og har kun til formål at varme dig op.

En rigtig stor fordel ved den infrarøde terrassevarmer er, at den opnår fuld effekt på ganske kort tid og ikke bruger nogen energi på at opvarme luften – til fordel for din elregning. Ved en infrarød terrassevarmer kan du faktisk forvente en udgift på kun et par kroner i timen, når den står tændt. Det er meget lidt sammenlignet med en på gas, som nemt koster 12-15 kroner i timen at have tændt.

Endeligt forurener eller larmer en infrarød terrassevarmer heller ikke, hvilket giver dig nogle skønne og rolige aftener på terrassen.


Infrarød terrassevarmer – klik her

Gas Terrassevarmer

En terrassevarmer på gas er en meget populær type af terrassevarmere, som også typisk står rundt i mange haver eller på mange caféer med udendørs servering. Det er en rigtig hyggelig terrassevarmer med en høj effekt – men den forurener rigtig meget i og med, at den bruger gas.

I modsætning til den infrarøde terrassevarmer har den også en lang opvarmningstid, ligesom den er dyr i drift, klodset i designet og heller ikke fordeler varmen godt – medmindre alle sidder i en cirkel rundt om den.

Det der også er vigtigt at nævne er, at den ikke må stå indenfor, da det både er brandfarligt og sundhedsskadeligt på grund af kulilten. Den er derfor ikke så fleksibel i brug.

Gas terrassevarmer – klik her

Halogenvarmer

En halogenvarmer er en terrassevarmer, som mange også forbinder med en el terrassevarmer. Det er den sådan set også, da den kører på el. Forskellen ligger i, at en halogenvarmer bruger mere energi på at producere lys, end den gør på at producere varme, fordi den bruger en halogenpære, hvilket er grunden til at den ikke er særlig varmeeffektiv.

Det der er med en halogenvarmer modsat en el terrassevarmer såsom en infrarød terrassevarmer er, at den også opvarmer luften og selv bliver varm. Der bliver derfor brugt en masse energi på noget, som du ikke får noget ud af.

Den er dog hurtig til at varme op og give varme, ligesom den ikke koster det store at anskaffe. Det gør den dog på elregningen.

El Terrassevarmer

En elektrisk terrassevarmer er et kært barn med mange navne, da flere typer terrassevarmere hører under denne kategori.

Som du nok allerede selv kan tænke dig til, ud fra hvad vi allerede har nævnt, så er både en infrarød terrassevarmer og en halogenvarmer begge el terrassevarmere. Når du spørger efter en el terrassevarmer i byggemarkedet eller hos din lokale forhandler, vil du derfor enten blive præsenteret for flere forskellige typer, eller du vil blive spurgt ind til, hvilken type du gerne vil kigge nærmere på. Det er du derfor nødt til at sætte dig ind i på forhånd, hvis ikke du skal blive forvirret nede i butikken.

Da en elektrisk terrassevarmer dækker over flere typer, giver det derfor også god mening, at det er populært blandt danskerne at have sådan en hjemme på terrassen eller hængende i udestuen.

Afhængigt af hvilken du vælger, er det en varmeeffektiv terrassevarmer, som ikke tømmer din pung, så snart du tænder for kontakten.

El terrassevarmer – klik her

Kulfibervarmer

En kulfibervarmer er der ikke så mange, der har til at stå derhjemme på terrassen. Og måske har du slet ikke hørt om denne type varmeapparater før? Det skyldes, at den ligesom halogenvarmeren bruger en del energi på at varme luften op – derfor er den ikke et populært valg, når danskerne skal have en terrassevarmer. Fordi den den bruger energi på at varme luften, er den slet ikke lige så effektiv som den infrarøde terrassevarmer.

Derudover er den også langsom i opstart, hvilket ikke er det, man forventer sig af en terrassevarmer, der gerne skal holde en varm på kølig aften. Dog har den fordelen, at den afgiver meget mindre lys sammenlignet med en infrarød terrassevarmer, hvilket selvfølgelig er dejligt, hvis du gerne vil sidde og nyde den stjerneklare himmel uden for mange forstyrrelser.

 

Blev du klogere på typerne af terrassevarmere? Det er en verden for sig, så vi håber, vi har guidet og vejledt dig bedst muligt, så du nu ved, hvilken type terrassevarmer du skal hive ned fra hylden hos din lokale forhandler eller her på siden, hvor du finder et godt udvalg af infrarøde terrassevarmere i høj kvalitet og lækkert design.

TERRASSEVARMER ARTIKLER

[INSERT_ELEMENTOR id="262"]